"..χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος..."
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Wednesday, September 22, 2010


Ανοικτή Επιστολή
του Γιάννη Οικονομάκου

Υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού

Αυλώνας, Αφίδναι, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο, Νέα Παλάτια, Πολυδένδρι, Σκάλα Ωρωπού, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπός




Αγαπητοί συμπολίτες,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας για να μοιραστώ τις σκέψεις μου και το όραμα μου για τον Δήμο Ωρωπού.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου έχουν ένα μεγάλο διακύβευμα: Το μέλλον του τόπου μας!

Ποτέ στο παρελθόν η ανάγκη για μια σοβαρή και διεξοδική πρόταση πολιτικής δεν ήταν τόσο επιτακτική. Ποτέ στο παρελθόν ο δήμος Ωρωπού δεν είχε φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο.

Σήμερα, δεν αναζητούμε απλώς μια έντιμη διαχείριση, αναζητούμε ακόμα μια διορατική πρόταση που θα κάνει πραγματικότητα το όραμα για ένα Δήμο βιώσιμο, λειτουργικό και όμορφό.

Δεν είναι η ώρα να αναφερθούμε στις παραλήψεις του παρελθόντος. Πρόσωπα και πρακτικές χωρίς ήθος έχουν ήδη καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου.
Είναι η ώρα να αναδειχθεί το Όραμα για τον δήμο Ωρωπού!

Ο νέος Δήμος Ωρωπού, όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Καλλικράτης» έχει όλα τα προσόντα για να γίνει προορισμός ποιοτικού τουρισμού, για να αναπτύξει την γεωργία, για να προβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορική του κληρονομιά, για να γίνει ένα σπουδαίο διακομιστικό κέντρο και συνολικά να αποτελέσει το επίκεντρο σε όλη την περιφέρεια.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά πριν από 10 χρόνια διότι διέβλεψα αυτές τις δυνατότητες του ευλογημένου τόπου μας και τις καταθέτω ενώπιον σας για τρίτη φορά με την πεποίθηση ότι θα τις υλοποιήσουμε μαζί.

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Δήμο με αποτελεσματική διοικητική μηχανή, με οργανωμένες κοινωνικές δομές και κυρίως με την ικανότητα να χαράξει πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των δημοτών και θα τους προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης.


Στο πλαίσιο αυτής της επιστολής καταθέτω συνοπτικά 6 βασικές προτάσεις για τον νέο Δήμο Ωρωπού:

1) Οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την οριστική επίλυση των κατεξοχήν υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή την διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας και Ύδρευσης.
2) Διευθέτηση του Οικιστικού σε όλες τις περιοχές ώστε να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον που θα διαμορφώσει πόλεις ανοικτές και πράσινες.
3) Ίδρυση Κέντρων Πρώτων βοηθειών 24ωρης λειτουργίας(με μόνιμο ασθενοφόρο) για τη προάσπιση της Ζωής και της Υγείας των συμπολιτών μας. Είναι παλαιά και επίμονη η προσπάθεια μας για την κατασκευή νοσοκομείου στη Μαλακάσα.
4) Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού που θα επιλύσει το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης και της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Παράλληλα εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και προστασία του περιβάλλοντος.
5) Κατασκευή περιφερειακών οδών για να γίνουν τα κέντρα των πόλεων μας πιο ασφαλή και πιο ήσυχα. Συντήρηση και ασφαλτοστρώσεις των δρόμων. Παράλληλη αξιοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου ώστε να αποσυμφορήσει την κίνηση και να αναπτύξει τον τουρισμό.
6) Ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών και πολιτιστικών χώρων και ανάδειξη του δήμου Ωρωπού ως πολιτιστικού κέντρου της Κεντρικής Ελλάδας με την κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών που θα αναπτύξει και όλα τα παράπλευρα επαγγέλματα.

Για να κάνω πράξη τις προτάσεις μου δεσμεύομαι να αξιοποιήσω όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο το κριτήριο της ποιότητας και του ήθους και όχι πολιτικές περιχαρακώσεις ή προηγούμενες τοποθετήσεις όντας από επιλογή ανεξάρτητος και τωρα και μετα τις εκλογές.


Φίλες και φίλοι,
Τόσα χρόνια είμαι δίπλα σας ως γιατρός. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και στην προσπάθεια μου να είμαι δίπλα σας και ως Δήμαρχος. Σας προσκαλώ να αγκαλιάσετε το όραμα μου και να εμπιστευθείτε την προσωπικότητα μου.


No comments:

Post a Comment